Containers

ContainersIn de havens van Port of Zwolle zijn twee moderne, goed toegankelijke terminals voor het op- en overslaan van containers. Een van deze terminals, IJssel Delta Terminal (IJDT) ligt in Kampen. Deze terminal is direct verbonden met de IJssel en is direct toegankelijk voor binnenvaartschepen. De andere terminal, de terminal van MCS, ligt in Meppel, in de Sethehaven. Dit is direct gelegen aan het Meppelerdiep; klasse Va schepen kunnen makkelijk in deze haven komen.

Waarom kiezen voor havengebied Port of Zwolle?

  • Centrale ligging op de North Sea – Baltic corridor: een knooppunt van verbindingen.
  • Multimodale verbindingen binnen Nederland, Europa en richting de Baltische Staten.
  • Op- en overslag van verschillende soorten ladingen.
  • Verwerking van ladingen binnen de regio. 
  • Maatwerkoplossingen.
  • Goede samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. 
  • Duurzaam toekomstperspectief: Port of Zwolle is een haven van de toekomst.

Bereikbaarheid havens

Voor de op- en overslag van containers vervult Port of Zwolle een belangrijke draaischijffunctie in het nationale en Europese netwerk. De havens in Zwolle, Kampen en Meppel liggen gunstig op een knooppunt van verbindingen: op de route tussen de zeehavens Rotterdam, Amsterdam en het achterland.

Zoek de samenwerking op

Wilt u meer weten over de op- en/of overslag van containers? Wij denken graag met u mee en brengen u in contact met het juiste bedrijf of terminal. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel rechtstreeks met Jeroen van den Ende, managing director (+31 6 532 34 372).

Gevestigde bedrijven

De bedrijven in ons havengebied zijn de motor van de regionale economie. Benieuwd welke ondernemingen hier gevestigd zijn? Ga naar onze partners

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief