Binnenvaart

BinnenvaartPort of Zwolle ligt op de North Sea - Baltic corridor. De havens van Port of Zwolle zijn dan ook via de binnenvaart goed verbonden met Duitsland, Europa en de Baltische Staten. De vaste lijndiensten op terminals in Rotterdam verbinden Port of Zwolle met de rest van de wereld.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van binnenvaart – ondernemers zoeken immers manieren om duurzamer en efficiënter te ondernemen. Binnenvaart sluit hier goed op aan: het is een duurzamere manier van transport. Over het water kan een grote hoeveelheid goederen tegen lage kosten én met een lage CO2-uitstoot per ton worden vervoerd. Maar, vervoer over water is niet alleen duurzaam, het is ook een betrouwbare en flexibele manier van transport. Het is een goed alternatief voor de toenemende files en de daarmee gepaarde kosten.

Waarom kiezen voor havengebied Port of Zwolle?

  • Centrale ligging op de North Sea – Baltic corridor: een knooppunt van verbindingen.
  • Multimodale verbindingen binnen Nederland, Europa en richting de Baltische Staten.
  • Op- en overslag van verschillende soorten ladingen.
  • Verwerking van ladingen binnen de regio. 
  • Maatwerkoplossingen.
  • Goede samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. 
  • Duurzaam toekomstperspectief: Port of Zwolle is een haven van de toekomst.

Schepen

De havens van Port of Zwolle zijn bereikbaar voor de onderstaande schepen.

  • Klasse Va schepen
  • Binnenvaart- en kustschepen (maximaal 2.500 ton bij een maximale diepgang van 3,5 meter)

Port of Zwolle is volop in ontwikkeling. In de toekomst, met de vernieuwde sluis in de Afsluitdijk, kan het havengebied Port of Zwolle grotere schepen en short sea-schepen ontvangen. Dat kan als de sluis bij Kornwerderzand is verbreed en verdiept en de vaarwegen richting Kampen, Meppel aangepast zijn. Dit biedt volop kansen voor de bedrijven, die gevestigd zijn in het havengebied. 

Zoek de samenwerking op

Wilt u uw lading vervoeren? Wilt u meer informatie of advies over de mogelijkheden van multimodaal transport? Wij denken graag met u mee en brengen u in contact met het juiste bedrijf of terminal. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel rechtstreeks met Jeroen van den Ende, managing director (+31 6 532 34 372).

Gevestigde bedrijven

De bedrijven in ons havengebied zijn de motor van de regionale economie. Benieuwd welke ondernemingen hier gevestigd zijn? Ga naar onze partners

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief