Over ons

Over onsPort of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel. Wij zijn verantwoordelijk voor de economische ontwikkeling, het beheer, de exploitatie en promotie van het havengebied Zwolle. Ook zijn wij verantwoordelijk voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart.

Logistiek voor de regio

Wij zijn er voor iedereen voor wie logistiek een hoofdrol speelt. Als toegangspoort voor regio Zwolle kennen wij de logistieke belangen van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Als havenbedrijf behartigen we deze belangen en zetten we ons in voor een sterkere bedrijvigheid in onze regio.

Afbeelding 2

Port of Zwolle is een port of opportunities – wij zien mogelijkheden om groei te realiseren.

Onze doelen

  • Regio Zwolle ondersteunen in de ambitie om de vierde topeconomie van Nederland te worden.
  • Het vestigingsklimaat voor het havenbedrijfsleven, industrie en logistieke bedrijven versterken.
  • De economische ontwikkeling in de regio stimuleren, onder andere op het gebied van human capital.
  • Betere havenfaciliteiten ontwikkelen.

Missie

Nederland wordt steeds meer een logistiek knooppunt in de wereld. Het vervoer over water, weg en spoor blijft groeien. Het is de missie van Port of Zwolle om de regio mee te laten groeien.

Visie

De markt stelt steeds hogere eisen aan het transport. Daar hoort bij dat een regio gehoor geeft aan de veranderende vervoersstromen. Kernbegrippen als kwaliteit, flexibiliteit, continuïteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn niet meer weg te denken uit de logistieke sector. Daarom zet Port of Zwolle alles op alles om vandaag een haven van de toekomst te zijn.

Over de oprichting

De officiële naam van ons havenbedrijf is Port of Zwolle Coöperatie U.A.; een zelfstandig opererende coöperatie. Een bedrijf dat is opgericht door haar leden: de samenwerkende gemeentes Kampen, Meppel en Zwolle. Deze leden houden toezicht op de coöperatie.

De dagelijkse leiding van het havenbedrijf is in handen van Jeroen van den Ende (managing director). Voor informatie, vragen of een goede en snelle afhandeling in één van de havens kunt u terecht bij de verantwoordelijke havenmeester.

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief