Duurzaamheid

DuurzaamheidMeer vervoer over water draagt bij aan CO2-besparing, maar ook als haven zelf zoeken we constant naar manieren om nog duurzamer te worden. Dit kan zijn door het vervoeren over water gemakkelijker en transparanter te maken – maar ook door het nemen van hele concrete maatregelen. Zo onderzoekt of lobbyt Port of Zwolle het volgende:

  • De mogelijkheden voor alternatieve brandstoffen, zoals waterstof, wind- en zonne-energie, LNG.  
  • Mogelijkheden in het opwekken van alternatieve energie.
  • Voorzieningen in aanleggen van walstroom voor het reduceren van de CO2-uitstoot van binnenvaartschepen. 
  • Verbreding en verdieping van de sluis bij Kornwerderzand: meer vervoer over water in plaats van over de weg.
  • Accuwisselcentrale. Met een accuwisselcentrale wordt het voor schippers eenvoudiger om elektrisch te varen in plaats van op diesel.

Duurzaamheid is belangrijk voor een goede toekomst. We zijn aan de volgende generaties verplicht om goed te zorgen voor de aarde. Bovendien heeft duurzaamheid ook economische waarde. Port of Zwolle wil zich onderscheiden met duurzame maatregelen en regelingen. Dat maakt Port of Zwolle aantrekkelijk voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Duurzaamheid is belangrijk voor een goede toekomst. We zijn aan de volgende generaties verplicht om goed te zorgen voor de aarde.

Jeroen van den Ende
Port of Zwolle
Avatar

Waarom duurzaamheidsdoelen?

Door ons sterk te maken voor meer duurzaamheid, zijn onze havens een interessante vestigingsplaats voor bedrijven die hun milieu-impact willen verminderen. In de regio zijn verschillende bedrijven bezig met duurzaamheid en Port of Zwolle helpt hen daar graag bij. Naast de economische waarde die verduurzaming ons havengebied en daarmee de regio geeft, zijn we het aan de toekomstige generaties verplicht.

Afbeelding 4

DUAL Ports

Port of Zwolle is aangesloten bij het Europese Interreg project DUAL Ports. Dit project brengt onder meer havens uit de landen België, Duitsland, Denemarken en Schotland bij elkaar om inzichten uit te wisselen en om van elkaar te leren. Binnen DUAL Ports heeft elke haven zijn eigen kracht en focuspunt, maar de uitdaging is gemeenschappelijk: minder CO2-uitstoot bewerkstelligen. Door kennis te delen en problematiek te bespreken, ondersteunen de havens elkaar op ieders weg naar meer duurzaamheid. Bekijk hier onze video. 

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief