Droge bulk

Droge bulkVoor het op- en overslaan van droge bulk kent Port of Zwolle uitstekende mogelijkheden. Via onze havens vindt droge bulk een weg naar de eindgebruiker, met Europa als belangrijk afzetgebied. Van ijzererts en granen tot meststoffen.

Afbeelding 2

In Port of Zwolle is één van de grootste graandepots van Noordwest-Europa gerealiseerd. Het depot heeft een opslagcapaciteit van ruim 275.000 ton. Wanneer de graanoogst op zijn top is, rijdt er elke twee minuten een vrachtwagen door de poort. Een logistieke uitdaging!

Waarom kiezen voor havengebied Port of Zwolle?

  • Centrale ligging op de North Sea – Baltic corridor: een knooppunt van verbindingen.
  • Multimodale verbindingen binnen Nederland, Europa en richting de Baltische Staten.
  • Op- en overslag van verschillende soorten ladingen.
  • Verwerking van ladingen binnen de regio. 
  • Maatwerkoplossingen.
  • Goede samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. 
  • Duurzaam toekomstperspectief: Port of Zwolle is een haven van de toekomst.

Bereikbaarheid havens

De bereikbaarheid van onze havens is uitstekend. De havens Port of Zwolle zijn bereikbaar voor klasse Va schepen. Binnenvaart- en kustschepen van maximaal 2.500 ton bij een maximale diepgang van 3,5 meter kunnen de havens bereiken. Port of Zwolle is nog volop in ontwikkeling. Eén van de ambities is om in de toekomst schepen tot 4.000 ton te kunnen ontvangen in de Zuiderzeehaven.

De havens van Port of Zwolle liggen gunstig op een knooppunt van verbindingen. De grote nationale transportassen kruisen elkaar hier. Port of Zwolle is niet alleen via binnenwater goed bereikbaar, maar ook via spoor en wegennet. Via deze wegen vinden de producten hun weg binnen Nederland, Duitsland, Europa en de Baltische Staten.

Zoek de samenwerking op

Meer te weten komen over het vervoeren van droge bulk? Wij denken graag met u mee en brengen u in contact met het juiste bedrijf of terminal. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel rechtstreeks met Jeroen van den Ende, managing director (+31 6 532 34 372).

Gevestigde bedrijven

De bedrijven in ons havengebied zijn de motor van de regionale economie. Benieuwd welke ondernemingen hier gevestigd zijn? Ga naar onze partners

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief