Haven van de toekomst

Haven van de toekomstDe haven van de toekomst – dat is niet iets voor morgen. Het is waar we ons vandaag voor inzetten. Als havenbedrijf volgen we de ontwikkelingen, onderhouden we contact met andere havens en luisteren we naar ondernemers; Port of Zwolle brengt het nu allemaal bij elkaar voor straks.

We varen een duidelijke koers als het gaat om energietransitie, innovatie, duurzaamheid en digitalisering. Alles om haven van de toekomst te worden.

Energietransitie

Port of Zwolle vormt een logistieke hub voor circulaire bedrijvigheid. We zetten in op een circulaire haven, hernieuwbare energie, duurzame grondstoffen en klimaatadaptatie. Dit doen wij niet alleen, maar doen wij sámen met de ondernemers in ons havengebied, onze regio en met andere stakeholders en partners.

Duurzaamheid

Voor een goede toekomst is duurzaamheid belangrijk. Vervoer over water speelt hier natuurlijk een hoofdrol in, maar duurzaamheid strekt zich nog verder uit – tot ín de havens. Port of Zwolle heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid. Want een duurzame binnenhaven is een haven waar toekomst in zit.

Lees over duurzaamheid

Digitalisering

Om onze havens toegankelijk en efficiënter te maken voor schepen en daarmee aantrekkelijker voor ondernemers, is digitalisering niet weg te denken. Het digitaliseren van de havengelden is een eerste stap naar het ontwikkelen van betere havenfaciliteiten – iets wat belangrijk is om onze havens toekomstbestendig te maken. 

Lees over digitalisering

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief