Agrifood

AgrifoodNederland is een agri-exporterend en -importerend land. Het transport van deze producten, zoals granen, diervoeders en meststoffen, gaat voor een groot deel over water en zal op- en overgeslagen moeten worden.

In de havens van Port of Zwolle zijn verschillende silo’s en opslagloodsen die het mogelijk maken om agri op een verantwoorde manier op en over te slaan. Voor kleinere partijen met een snelle doorlooptijd staan er silo’s met een opslagcapaciteit van 5.000 ton. Voor grotere partijen met een relatief lange opslagtijd zijn er verschillende (geïsoleerde) vlakloodsen. De totale opslagcapaciteit is meer dan 450.000 ton. Daarnaast staan er nog meer dan 35 geventileerde graansilo’s in het havengebied. Deze silo’s hebben elk een capaciteit van 1.000 of 2.500 ton.

Waarom kiezen voor havengebied Port of Zwolle?

  • Centrale ligging op de North Sea – Baltic corridor: een knooppunt van verbindingen.
  • Multimodale verbindingen binnen Nederland, Europa en richting de Baltische Staten.
  • Op- en overslag van verschillende soorten ladingen.
  • Verwerking van ladingen binnen de regio. 
  • Maatwerkoplossingen.
  • Goede samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. 
  • Duurzaam toekomstperspectief: Port of Zwolle is een haven van de toekomst.
Afbeelding 2

Agrifood, een belangrijke ladingstroom in havengebied Port of Zwolle.

Bereikbaarheid havens

De havens van Port of Zwolle zijn bereikbaar voor schepen tot en met klasse Va. De havens liggen centraal in Nederland: gunstig op een knooppunt van verbindingen. De grote nationale transportassen kruisen elkaar hier. Maar Port of Zwolle is niet alleen via binnenwater bereikbaar, ook via spoor en wegennet vinden producten hun weg binnen Nederland, van en naar Duitsland, Europa en de Baltische Staten.

Zoek de samenwerking op

Meer weten over het op- of overslaan van uw agriproducten via Port of Zwolle? Wij denken graag met u mee en brengen u in contact met het juiste bedrijf of terminal. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel rechtstreeks met Jeroen van den Ende, managing director (+31 6 532 34 372).

Gevestigde bedrijven

De bedrijven in ons havengebied zijn de motor van de regionale economie. Benieuwd welke ondernemingen hier gevestigd zijn? Ga naar onze partners

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief