Roro | projectlading

Roro | projectladingRoRo shipping (roll-on/roll-off) en projectlading zijn speciale soorten vervoer. Het is specialistisch en tijdrovend werk. Bij RoRo worden de ladingen rijdend aan boord of van boord gereden. Vooral voor voertuigen met grote afmetingen en zware gewichten is dit een goede optie. Bij projectlading kunt u denken aan een hele elektriciteitscentrale, metrostellen, windmolendelen, brugdelen, kortom: stukken die onverpakt geladen moeten worden. Ze passen niet in een kist of container. Dit vergt meestal een lange voorbereiding door allerlei technische specificaties.

Port of Zwolle heeft de mogelijkheden om dit soort ladingen snel te laden en te lossen, zonder veel kans op schade. De bedrijven die gevestigd zijn in ons havengebied verschepen de RoRo- en projectladingen met de grootste zorg van a naar b.

In Zwolle, de Katwolderhaven, ligt een terminal die gespecialiseerd is in het vervoer van projectlading. De Katwolderhaven ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar via water, weg en spoor. De kraanterminal beschikt over een rangeerterrein voor trein en heeft een goede en korte verbinding met de A28, zodat verder transport vanuit of naar Europa uitstekend mogelijk is.

Port of Zwolle beschikt over een RoRo-faciliteit die geschikt is voor de op- en overslag van rollend materiaal. De terminal voldoet volledig aan de standaardeisen (ISO 6812) voor een roll on/roll off ship to shore-verbinding. De schepen kunnen snel en efficiënt geladen en gelost worden. De RoRo-faciliteit ligt in de Zuiderzeehaven van Kampen.

Waarom kiezen voor havengebied Port of Zwolle?

  • Centrale ligging op de North Sea – Baltic corridor: een knooppunt van verbindingen.
  • Multimodale verbindingen binnen Nederland, Europa en richting de Baltische Staten.
  • Op- en overslag van verschillende soorten ladingen.
  • Verwerking van ladingen binnen de regio. 
  • Maatwerkoplossingen.
  • Goede samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. 
  • Duurzaam toekomstperspectief: Port of Zwolle is een haven van de toekomst.

Bereikbaarheid havens

De havens van Port of Zwolle liggen gunstig op een knooppunt van verbindingen. De grote nationale transportassen kruisen elkaar hier. De havens zijn bereikbaar voor klasse Va schepen. Binnenvaart- en kustschepen van maximaal 2.500 ton bij een maximale diepgang van 3,5 meter, kunnen de havens bereiken. En Port of Zwolle is niet alleen via binnenwater goed bereikbaar, maar ook via spoor en wegennet. Via deze wegen vinden de producten hun weg binnen Nederland en van en naar Duitsland, Europa en de Baltische Staten.

Zoek de samenwerking op

Meer weten over het de RoRo-faciliteiten in Port of Zwolle? Wij denken graag met u mee en brengen u in contact met het juiste bedrijf of terminal. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel rechtstreeks met Jeroen van den Ende, managing director (+31 6 532 34 372).

Gevestigde bedrijven

De bedrijven in ons havengebied zijn de motor van de regionale economie. Benieuwd welke ondernemingen hier gevestigd zijn? Ga naar onze partners

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief