Nieuwe talenten in Logistiek van start in de regio Zwolle
15 maart 2021

Nieuwe talenten in Logistiek van start in de regio ZwolleOp 4 maart jl.  startte officieel het ‘Voorschakeltraject Logistiek’; een oriëntatietraject voor werkzoekenden, die gedurende 12 weken worden opgeleid om direct aan het werk te gaan óf om in te stromen in de mbo-opleiding Logistiek Medewerker.
 
Vanwege het tekort aan mensen in de logistieke sector in de regio Zwolle, sloegen het Werkgeversservicepunt regio Zwolle en Deltion eind 2020 de handen ineen om werkzoekenden de mogelijkheid te geven kennis te maken met het vak Logistiek Medewerker. Op deze manier hopen de partners de instroom van werknemers in het logistieke bedrijfsleven te kunnen stimuleren.
 
12 kandidaten uit de regio Zwolle startten vorige week met het traject. Wekelijks op donderdag volgen zij theorie- en praktijklessen bij het Deltion College en minimaal twee dagen van de week zijn zij werkzaam bij een logistiek bedrijf in de regio Zwolle. Op deze manier krijgen zij basiskennis van logistiek en zijn zij ook direct inzetbaar in een organisatie. Naast het basisgedeelte worden alle kandidaten opgeleid tot heftruck- en reachtruckchauffeur bij BLOM opleidingen. Als een kandidaat gaat doorstromen naar de opleiding Logistiek Medewerker, dan zijn er mogelijkheden om op onderdelen vrijstellingen te krijgen.

De kandidaten zijn allemaal afkomstig uit de regio Zwolle en zijn allen uitkerings- of bijstandsgerechtigd, in leeftijd variërend van 16 tot 50 jaar. Via een intakegesprek zijn zij gekoppeld aan een logistiek bedrijf in de regio.
 
Thamàr Pol, adviseur werkgeversdiensten van het Werkgeversservicepunt regio Zwolle: ‘Het is fantastisch om te zien dat logistieke bedrijven in de regio met veel enthousiasme hun steentje willen bijdragen aan dit traject. Ze bieden niet alleen een stageplaats, maar ook een baangarantie voor minimaal 6 maanden óf een stageplaats voor een BBL-vervolgopleiding. Zo helpen ze mensen in hun persoonlijke groei, maar dragen ze ook bij aan de groei van de logistieke sector in de regio Zwolle.’
 
Iwald Hovenga, Senior leraar transport & logistiek van het Deltion College vult aan: ‘Het is mooi om te zien hoe enthousiast de kandidaten zijn om zich te verdiepen in dit nieuwe vakgebied. Mensen van  verschillende leeftijden, met heel verschillende achtergronden en werkervaringen die heel gedreven zijn en samen theorie- en praktijklessen volgen; dat geeft een heel mooie dynamiek!’

Klik voor meer informatie over het Voorschakeltraject Logistiek.

Datum:

15 maart 2021

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief