Havendiner 'out of the box' | Receptuur

Havendiner 'out of the box' | Receptuur



Voorgerecht

Benodigdheden vanuit eigen voorraadkast : olijfolie, mosterd, peper, zout, 1 sjalot

Wat is er nodig om klaar te leggen?

  • Snijplank                                
  • Schaal om de tartaar in aan te maken
  • Koksmes                                
  • 2 voorgerecht borden voor opmaak voorgerecht

Ingrediënten

160 gram tartaar (80 gr. per persoon)
1 bol Radijspaars
1 bol Radijswit
1 bol Radijsgroen
75 gram Eidooier
1 stuks Pan Sucresla
1 bakje Boragecress 

Recept

Stap 1
Snipper een half sjalotje.

Stap 2
Pak de kom. Doe de tartaar met sjalotje, eidooier, olijfolie, peper en zout in de kom. Meng dit en zet de kom 5 min koud.

Stap 3
Snij de radijs in dunne plakjes en partjes en leg dit apart. 
Ondertussen, snij de verpakking van de kabeljauw open. Dit is voor het hoofdgerecht, leg de kabeljauw op een bord. En zet deze in de koeling klaar.

Stap 4
Snij plakjes brood, en grill deze in een pan. Let de croutons apart. 
Snij het ‘kontje’ van de Pan Sucre, en snij de bladeren dun. Grill de pan sucre na het brood

Stap 5
Pak 2 borden. Pak de kom waar de tartaar in zit. Leg de tartaar in het midden van het bord, garneer de tartaar met de radijsjes. En leg de croutons met de pan sucre speels om de tartaar.

Eet smakelijk!

Hoofdgerecht         

Benodigdheden vanuit eigen voorraadkast : olijfolie, peper, zout, roomboter

Wat is er nodig om klaar te leggen?

  • Snijplank                                
  • Koekenpan voor de kabeljauw
  • Koksmes                                 
  • 2 hoofdgerecht borden voor opmaak voorgerecht
  • Steelpan voor de bearnaisesaus

Ingrediënten
2 stuks Kabeljauwloin
100 gram Hollandse Garnalen
1 zakje Bearnaisesaus
0,5 bos Asperges groen
1 zakje Zeewiercrouton

Recept

Stap 1
Steelpannetje vullen met water, en doe de bearnaise saus (in de verpakking) in het water. Zet het Steelpannetje op laag vuur. De bearnaisesaus mag 7 min in het water koken.

Stap 2
Snij de ‘kontjes’ van de groene asperge, dit is ongeveer 2 cm. Snij de asperge in chinoise (ruitvorm). Pak een koekepan en bak de asperges met een half sjalotje in olijfolie. Grill deze kort. En laat de asperges (vuur uit) rusten in de pan.

Stap 3
Doe de olijfolie in koekepan, wacht tot deze warm is. Voeg daarna roomboter toe en laat daarna de kabeljauw op de huid bakken. Voeg een klein beetje zout toe.

Stap 4
Zet de pan asperges op laag vuur aan. Voeg de garnalen toe. Zet deze binnen 2 min weer uit.

Stap 5
Pak de borden, doe de asperges in het midden. Leg daarna de gebakken kabeljauw in het midden. Open de bearnaise saus en verdeel deze over twee borden.  De zeewiercroutons komen als garnering mee.

Eet smakelijk!

Dessert   

Benodigdheden vanuit eigen voorraadkast : alleen de ingrediënten uit de Bruist box

Wat is er nodig om klaar te leggen?

  • Snijplank                                               
  • 2 schalen
  • Koksmes                                                
  • dessert borden voor opmaak dessert
  • Steelpan                   
  • 1 spatel

Ingrediënten
1 bakje Mascapone                                 
30 ml Vanillewater                  
1 bakje Aardbeien   
1 bakje crushed Oreo                               
1 bos Munt                             
1 Spuitzak
1 Sinaasappel

Recept

Stap 1
Snij de sinaasappel in tweeen. Pak een kom en doe daar de mascerpone in. Voeg het vocht van de sinasappel toe (knijp de sinasappel uit) met het vanillewater. Meng dit goed. En doe deze in de spuitzak.

Stap 2
Snij de aardbeien, munt en doe deze in een kom. Meng deze goed door. Bewaar vier blaadjes munt.

Stap 3
Crush de oreo op de plank.

Stap 4
Pak de borden. Verdeel de aardbeien in beide borden. Pak de spuitzak, knip de punt er af. En verdeel de mascerpone over beide borden met toefjes. Garneer met de munt op beide borden (de bewaarde munt). En verdeel de oreo over beide borden.

Eet smakelijk!

Deel via:

Subscribe to the newsletter