EVENT | STAP IN en combineer Weg, Water en Spoor in Overijssel
16 augustus 2021

EVENT | STAP IN en combineer Weg, Water en Spoor in OverijsselEVENT | STAP IN en combineer Weg, Water en Spoor in Overijssel
23 september | 15.00 tot 17.00 uur
fysieke bijeenkomst | Deelname gratis

Op 23 september 2021 organiseert Port of Logistics Overijssel, samen met Lean & Green en het landelijke Joint Corridor Offroad programma de bijeenkomst STAP IN en combineer Weg, Water en Spoor in Overijssel.

Tijdens deze fysieke bijeenkomst vertellen we u over de mogelijkheden die Overijssel biedt als het gaat om intermodaal vervoer (dus via de weg, spoor en water). Zo praten we u bij over het huidige netwerk en de bestaande intermodale verbindingen vanuit de binnenvaart terminals Kampen, Meppel, Hasselt en Hengelo/Almelo. We geven u een update over de ontwikkeling van de spoorverbinding Coevorden – Polen en zoeken de samenwerking op om nieuwe intermodale verbindingen te onderzoeken. Door de modal shift van weg naar water en spoor draag je als bedrijf of verlader bij aan een aanzienlijke CO2 reducties. Het Lean & Green 5 Star Framework geeft een gevalideerd inzicht in de CO2-prestatie. Maar misschien wel het belangrijkste is dat een aantal verladers in Overijssel laat zien hoe u concreet de stap kunt maken van vervoer over de weg naar vrachtvervoer over het spoor of via de binnenvaart. Welke voordelen heeft het hen gebracht, maar ook belangrijk is het om te horen tegen welke obstakels zij zijn aangelopen en hoe deze zijn opgelost. 

U hoeft dit niet alleen te doen. Vanuit de provincie Overijssel zijn er mogelijkheden om u actief te ondersteunen om de stap naar intermodaal vervoer te maken. 

Voor wie

Voor verladers en vervoerders die containers van en naar zeehavens over de weg vervoeren, voor bedrijven die wekelijks meerdere vrachtwagenladingen naar specifieke regio’s in Europa vervoeren en dit slimmer en klimaatvriendelijker willen vervoeren. Kortom: Iedereen die meer wil weten over intermodaal vervoer en zijn logistieke keten duurzamer en slimmer wil inrichten is van harte welkom!

Klik hier voor meer informatie. Ook kunt u zich hier aanmelden voor dit event. 

Datum:

16 augustus 2021

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief