NVB Jaarcongres - Duurzaam Doen
6 oktober 2023

NVB Jaarcongres - Duurzaam DoenOp weg naar een duurzame binnenvaart en toekomstbestendige binnenhavens

De provincie Utrecht nodigt u van harte uit voor het NVB-Jaarcongres 2023 ‘Duurzaam Doen’ op vrijdag 6 oktober 2023 in het LEF Future Center te Utrecht. Een dag vol interessante inzichten hoe we de verduurzaming van logistiek en binnenvaart kunnen versnellen en binnenhavens toekomstbestendig kunnen maken met in de ochtend interactieve werksessies en in de middag een plenaire sessie, waarbij zal Mark Harbers, minister van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, komen spreken. 

De provincie Utrecht maakt zich sterk voor een klimaatbestendige en waterveilige provincie met de ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2050. Samen met gemeenten, waterschappen, brancheorganisaties en marktpartijen worden uitdagingen in duurzaamheid omgezet in kansen.

De provincie werkt aan een gezonde leefomgeving waar watergebonden logistiek, de haven van Lage Weide en het Amsterdam-Rijnkanaal een belangrijke rol in spelen. Bij deze ambitie hoort ook dat de provincie Utrecht haar eeuwenoude waterinfrastructuur beter wil gaan benutten. Duurzaam doen vertaalt de provincie in het motto ‘varen waar het kan, rijden als het moet’. De provincie Utrecht werkt aan modal shift en toekomstbestendige infrastructuur voor schone binnenvaart. De binnenhavens spelen daarbij een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief