Peter Korpershoek Havenondernemer van het Jaar 2020
20 mei 2021

Peter Korpershoek Havenondernemer van het Jaar 2020Peter Korpershoek is donderdagavond 20 mei tijdens het jaarlijkse Havendiner van Port of Zwolle uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar 2020. Korpershoek is werkzaam bij Tielbeke, een belangrijke en toonaangevende wegvervoerder die gevestigd is in de Regio Zwolle. Peter Korpershoek voegt zich met de titel in een illuster rijtje winnaars waarvan Thecla Bodewes van TB Shipyards de rij sloot. De bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar gebeurde tijdens het jaarlijkse Havendiner. Dit jaar een bijzonder, online diner.

Peter Korpershoek is sinds 2014 als manager Sales & Business Development werkzaam bij Tielbeke. Hij heeft zich in de afgelopen jaren met bezieling ingezet voor de logistieke sector in de Regio Zwolle en daarbuiten. Tielbeke staat bekend als een solide, toekomstgerichte organisatie. Het transportbedrijf is actief in distributie, warehousing en het uitvoeren van dedicated transporten.  

Uitreiking Havenondernemer van het Jaar 2020

Peter Korpershoek kreeg de award uitgereikt door Thecla Bodewes de Havenondernemer van het jaar 2019. Tijdens de uitreiking citeerde zij het juryrapport. Zij vertelde dat de jury unaniem gekozen heeft voor Peter Korpershoek. Zoals geschreven in het juryrapport: ‘Peter Korpershoek is een vernieuwend denker, die commerciële doelen niet uit het oog verliest. Hij is ondernemend, recht door zee, toegewijd, bevlogen, een aanjager en innovator. Met zijn positieve inzet heeft hij een belangrijke rol gespeeld om de logistieke sector goed op de kaart te zetten binnen Regio Zwolle en daarbuiten.’

Wegvervoerders zijn een essentiële schakel in de logistieke keten. Zonder wegvervoer geen vervoer over water. Vanaf het begin is Korpershoek dan ook betrokken geweest bij het Logistiek Netwerk Regio Zwolle en heeft zich daar altijd vol voor ingezet. Zo is hij in het afgelopen jaar één van de aanjagers geweest van het ‘Coronameldpunt Logistiek’. Het Meldpunt Logistiek is opgericht met als doel vraag en aanbod naar medewerkers en middelen bij elkaar te brengen, elkaar te ondersteunen en wordt er meegedacht aan oplossingen voor knelpunten. Verder heeft Korpershoek veel vrije tijd gestoken in het oplossen van vraagstukken betreft Human Capital en Business Development.

Korpershoek was zelf zeer verrast. Het is een geweldige eer om deze ambassadeursprijs in ontvangst te mogen nemen. 'Als Tielbeke hebben we bij de start van het havenbedrijf bewust gekozen om niet aan de zijlijn toe te kijken hoe dit zich zou ontwikkelen, maar om ons proactief in te zetten om de ontwikkeling van het havenbedrijf te versnellen en bij te dragen aan de logistieke versterking van de regio Zwolle. Afgelopen jaar zijn al mooie stappen gezet, maar de ambitie ligt hoog en er is nog veel te doe, Deze prijs krijgt in ieder geval een mooie plek bij ons op kantoor,' aldus Korpershoek. Jeroen van den Ende, managing director Port of Zwolle beaamt dit. ‘Peter Korpershoek heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld voor Port of Zwolle. Wij zijn trots dat wij ambassadeurs zoals hem in onze regio hebben.’ aldus Van den Ende.

Korpershoek kreeg de award uit handen van Thecla Bodewes, havenondernemer van het jaar 2019 en tevens jurylid. Bekijk hier hoe Peter Korpershoek verrast werd. 

Havendiner

Met het jaarlijkse Havendiner haalt Port of Zwolle in samenwerking met Regio Zwolle United de banden aan tussen havenbedrijfsleven, de havenbedrijven, onderwijsinstellingen en overheid. Door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen daaromheen was het Havendiner in een andere opzet. Dit jaar was er een live kookworkshop en kregen de genodigden een box met ingrediënten thuis gestuurd. Onder leiding van Alwin Evenboer, chef-kok bij de Hanos, ging men thuis aan de slag met het bereiden van een 3-gangen diner. In de kookstudio kookten Van den Ende, Korpershoek en Geert Meijering, wethouder van de gemeente Kampen, mee.  

Het afgelopen jaar was, met de maatregelen omtrent het coronavirus, een zwaar jaar. De COVID-19 pandemie en als gevolg daarvan de wereldwijde crisis laat diepe sporen achter. Ondanks dat vallen de op- en overslagcijfers van 2020 niet tegen. In 2020 werd er 158.000 TEU en ongeveer 7 miljoen ton bulk op- en overgeslagen. Verder is het havenbedrijf bezig met toekomstgerichte doorontwikkeling op het gebied van digitalisering en verduurzaming. Zo worden er binnen de RegioDeal Regio Zwolle onderzoeken gedaan naar de haalbaarheid van een logistieke hub voor circulaire bedrijvigheid.

Oproep aan nieuw kabinet

Tijdens het Havendiner werd stilgestaan bij de oproep van Regio Zwolle aan het nieuw te vormen kabinet. Deze oproep werd op dezelfde dag gedaan vanuit de samenwerking van 22 gemeenten, vier provincies, ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Regio Zwolle is als krachtige groeiregio een verbindende schakel tussen de Randstad, Noordoost-Nederland en Noord- en Oost-Europa. Regio Zwolle werkt samen om de brede welvaart te versterken, met aandacht voor maatschappelijke en economische opgaven. Het heeft de ambitie om als vierde economische regio de hoofdstructuur van Nederland te completeren, naast Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Om deze positie te versterken, vraagt Regio Zwolle het nieuw te vormen kabinet om oog en oor te hebben voor de regio, waaronder de strategische logistieke positie van Regio Zwolle en Port of Zwolle. Regio Zwolle biedt als dé ideale experimenteerregio aan om samen met het nieuwe kabinet schouder aan schouder te bouwen aan de toekomst van het hele land.

Datum:

20 mei 2021

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief