Vestigingsklimaat: Hoe blijven ‘we’ de grootste van Europa?
23 november 2020

Vestigingsklimaat: Hoe blijven ‘we’ de grootste van Europa?Hoe aantrekkelijk is de Rotterdamse haven nog voor nieuwe bedrijven? De Rotterdamse haven staat wereldwijd bekend als de toonaangevende smart port naar Europa. Toch is het de afgelopen jaren nauwelijks gelukt om grote nieuwe bedrijven naar Rotterdam te halen. Corona, stikstof, Brexit, het fiscaal klimaat - het zijn allemaal onzekere factoren. Moeten we somberen? Niet 'lullen maar poetsen', of bieden deze ontwikkelingen ook kansen? Hierover kruisen betrokkenen de degens tijdens het Havendebat Rotterdam 2020, op woensdagmiddag 9 december.

Debaters

De lijst met debaters is groot. Vanuit alle gelederen is er vertegenwoordiging. Een tipje van de sluier: namens de werkgevers komt Ingrid Thijssen, namens het Havenbedrijf Allard Castelein en namens 'de politiek' Caroline Nagtegaal. Maar ook het bedrijfsleven is er in de personen van Cuno Vat (Neele-Vat) en Michel van Dijk (Van Berkel Logistics). Vanuit de wetenschap schuift Bart Kuipers (Erasmus UPT) aan. Jeroen van den Ende zal Port of Zwolle vertegenwoordigen. 

Denkt ook mee over de toekomst van de haven

Het debat wordt live uitgezonden vanuit de ProMedia studio's in hartje Rotterdam. Via de chat en door te reageren op de stellingen kunnen deelnemers hun stem laten horen. Deelnemen kan vanaf de eigen werkplek, via het online platform. Meer weten? Kijk op www.havendebatrotterdam.nl

Vestigingsklimaat: Hoe blijven ‘we’ de grootste van Europa? 2
Datum:

23 november 2020

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief