Volop nieuwe logistieke ontwikkelingen en kansen Overijssel
31 maart 2021

Volop nieuwe logistieke ontwikkelingen en kansen OverijsselIn Port of Logistics Overijssel (POLO) werken de logistieke hotspots Twente, Deventer en Zwolle samen met het onderwijs en de provincie Overijssel aan het versterken van de logistieke positie van de provincie. Met een goede profilering van Overijssel als excellent logistiek vestigingsgebied, met optimale multimodale bereikbaarheid en een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het ontwikkelen en implementeren van innovatieve en duurzame logistieke processen is onderdeel van de gezamenlijke visie.

De samenwerking ontstond in 2016 en bevalt de partners prima. Concreet resulteert de samenwerking in een gezamenlijke aanpak van en bezoek aan logistieke beurzen zoals in Bremen en München. Er wordt samengewerkt aan digitaliseringsvraagstukken. Ook fijn is dat er snel onderling geschakeld kan worden over bijvoorbeeld de aanpak van kadeonderhoud. Die kennisuitwisseling op specifieke vraagstukken is een meerwaarde. En dankzij de samenwerking zijn er verschillende overheden die de thema’s die bij de logistieke hubs en POLO geagendeerd worden, opnemen in hun ambities.

In POLO versterken de partners elkaar, met elk een eigen profiel. De onderlinge afstemming is prima. De boodschap is: ‘wij hebben de ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Is het niet in Deventer, dan is het wel in Zwolle of Twente. En de ruimte hebben, daar word je gelukkig van. Als ondernemer, en als werknemer/inwoner.’

Havenlocaties 2021

In Havenlocaties 2021 is een uitgebreid artikel te verschenen over de logistieke ontwikkelingen in Overijssel en de samenwerking tussen het ondernemers gedreven platform Port of Logistics Overijssel (POLO), Port of Zwolle, Port of Twente en Port of Deventer. Lees het artikel. 

Datum:

31 maart 2021

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief