Online Havendiner 'out of the box' een groot succes
Donderdag 20 mei vond het 5e Havendiner Regio Zwolle plaats. Vanwege de coronamaatregelen geen diner op locatie, maar bij de gasten ‘thuis’, waar zij, via een kookworkshop, een drie-gangendiner kookten.
Tijdens het Havendiner werd traditiegetrouw de ‘Havenondernemer van het jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar ging de eer naar Peter Korpershoek, werkzaam bij Tielbeke, een toonaangevende wegvervoerder gevestigd in Regio Zwolle. Daarmee vestigt hij zich in een illuster rijtje winnaars, met als laatste winnaar Thecla Bodewes van TB Shipyards. Peter Korpershoek is sinds 2014 als manager Sales & Business Development werkzaam bij Tielbeke. Hij heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor Port of Zwolle, de logistieke sector in Regio Zwolle en daarbuiten.
Uitreiking ‘Havenondernemer van het jaar 2020’
Eerder in die week werd Korpershoek op het veld van PEC Zwolle op ludieke wijze overvallen met de titel. De aanvoerder van PEC Zwolle, Bram van Polen, sprak Korpershoek toe (als aanvoerder van de logistiek) via een videoboodschap op het grote scherm in het stadion. Naast de award uit handen van Thecla Bodewes en Jeroen van den Ende (Managing Director Havenbedrijf Port of Zwolle) ontving hij ook een aanvoerdersband uit handen van Eilt Staal (directeur Regio Zwolle United).
Bekijk hier de video waarin Korpershoek volledig verrast wordt met de titel.
Tijdens de uitreiking citeerde zij het juryrapport. Zij vertelde dat de jury unaniem gekozen heeft voor Peter Korpershoek. Lees het juryrapport verder in dit bericht.
Havendiner
Met het jaarlijkse Havendiner haalt Port of Zwolle in samenwerking met Regio Zwolle United de banden aan tussen het havenbedrijfsleven, de havenbedrijven, onderwijsinstellingen en overheid. Door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen daaromheen was het Havendiner in een andere opzet. Dit jaar was er een live kookworkshop en kregen de genodigden een box met ingrediënten thuis gestuurd. Onder leiding van Alwin Evenboer, chef-kok bij de Hanos, ging men thuis aan de slag met het bereiden van een 3-gangen diner. In de kookstudio kookten Jeroen van den Ende (Managing Director Port of Zwolle), Peter Korpershoek en Geert Meijering (wethouder van de gemeente Kampen) mee.
- Neem hier een kijkje achter de schermen tijdens het Havendiner ‘out of the box’.
- Bekijk hier de hele uitzending.
- Het Havendiner thuis koken? Klik hier voor de recepten.
Date:
June 8, 2021
Autor:
Photographer:
Deel via: