Rotterdam krijgt watertaxi op waterstof
30 augustus 2022

Rotterdam krijgt watertaxi op waterstofMet een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur is ‘MSTX 22’ de snelste emissievrije watertaxi van de Rotterdamse vloot. Het is ook de eerste taxi op waterstof in de havenstad.

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers een watertaxi nemen die op waterstof vaart. De 'MSTX 22' van Watertaxi Rotterdam is de eerste watertaxi in Nederland die op deze schone vorm van energie vaart. De watertaxi kan twaalf mensen vervoeren en vaart maximaal 25 kilometer per uur. Dat is sneller dan de elektrische variant van de watertaxi, die op batterijen 15 kilometer per uur kan halen. 

Geen CO2 meer

De waterstof-watertaxi past in het klimaatvriendelijke plaatje van Watertaxi Rotterdam. Het watertaxibedrijf wil in 2030 geen CO2 meer uitstoten. 

De watertaxi is ontworpen en gebouwd door het Drentse bedrijf Alumax Boats b.v., wat gevestigd is in het werkgebied van Port of Zwolle. Alumax Boats b.v. ontwerpt en bouwt verschillende modellen aluminium boten in verschillende afmetingen. Behalve sloepen en tenders voor particulieren maken zij ook ‘boten op maat’ voor zakelijke klanten zoals havendienstboten, watertaxi’s, werkboten en rondvaartboten.

Rotterdam krijgt watertaxi op waterstof 2
Datum:

30 augustus 2022

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief