Tilburg inspireert Regio Zwolle met logistieke sector
14 september 2022

Tilburg inspireert Regio Zwolle met logistieke sectorOp vrijdag 9 september kwam het Logistiek Netwerk bijeen tijdens de themabijeenkomst Multimodaliteit in het MAC3PARK stadion. Voorafgaand aan PEC Zwolle – Willem II (2-2) werden bijna 50 gasten geïnspireerd op het thema multimodaliteit. De Tilburgse bezoekers kwamen het Logistiek Netwerk inspireren over de functie van een spoorterminal, naast vervoer over weg en water.

De eerste logistieke bijeenkomst van seizoen 2022/23 werd geopend door dagvoorzitter Paul Veld. De bijeenkomst was een initiatief van Regio Zwolle United, Provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle en Port of Zwolle en kwam in samenwerking met Willem II tot stand. De bijeenkomst stond in het teken van multimodaliteit.

DHL Netherlands over sustainability en maatschappelijke betrokkenheid

De bijeenkomst werd gestart met een vraaggesprek met Michel Clausing (Chief Commercial Officer DHL Parcel). Clausing vertelde over de groei tijdens de coronacrises en hoe DHL in die periode kon opschalen. Vervolgens nam Clausing de gasten mee in de thema’s sustainability en maatschappelijke betrokkenheid van DHL Netherlands B.V.. Hierin kwamen de ecologische footprint, verduurzamingsprojecten en de maatschappelijke partnerships met PEC Zwolle en Willem II ter sprake.

Multimodaliteit

Regio Zwolle is goed bereikbaar over weg en water. Om de regio toekomstbestendig te maken wordt er in de regio op bestuurlijk niveau al jaren gesproken over een spoorterminal. Dit was aanleiding om de gasten uit Zwolle te laten inspireren door de bezoekers van Willem II uit Tilburg. De regio Tilburg – Waalwijk is drie opeenvolgende jaren uitgeroepen als dé logistieke hotspot van Nederland.

In de Brabantse stad is een spoorterminal gevestigd: Railport Brabant. Het is een multifunctionele railterminal die spoorvervoer tussen Tilburg en bestemmingen in geheel Europa en Azië mogelijk maakt. Samen met Barge Terminal Tilburg vormt Railport Brabant een tri-modaal cluster dat garant staat voor maximale flexibiliteit en vervoerszekerheid. Wil Versteijnen (algemeen directeur BTT Multimodal) gaf een inspirerende presentatie over de Tilburgse spoorterminal.

Na de presentatie van Versteijnen vertelde Jeroen van den Ende, managing director Port of Zwolle, dat er een ‘coalition of willing’ is om een spoorterminal te bouwen in Zwolle. Regio Zwolle heeft een belangrijke strategische positie in de logistieke verbinding naar Noordoost-Europa en groeit door naar vierde economische regio van Nederland.  

Over het Logistiek Netwerk

Het Logistiek Netwerk is een maatschappelijk betrokken netwerk en een initiatief van Regio Zwolle United met Port of Zwolle, Kennispoort Regio Zwolle, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. Het netwerk telt ongeveer 30 partners uit Regio Zwolle. Het Logistiek Netwerk heeft als doel om vanuit één agenda Regio Zwolle te positioneren als het logistiek knooppunt van het noordoosten. 

Datum:

14 september 2022

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief