Raad van Advies Port of Zwolle neemt afscheid
24 mei 2023

Raad van Advies Port of Zwolle neemt afscheidNa acht jaar verlaten ook Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, en Bart Kuipers, Haveneconoom Erasmus Universiteit, de Raad van Advies van havenbedrijf Port of Zwolle. Tineke Netelenbos, oud-minister Verkeer en Waterstaat, nam in januari al afscheid.

Afgelopen week heeft Port of Zwolle afscheid genomen van twee leden van de Raad van Advies. Koen Overtoom en Bart Kuipers waren vanaf het begin betrokken bij de oprichting van het havenbedrijf Port of Zwolle en hebben in de afgelopen jaren de leden en directie van Port of Zwolle bijgestaan met advies over de ontwikkeling van Port of Zwolle. Jeroen van den Ende, managing director Port of Zwolle: “Mensen met zo’n achtergrond in je Raad van Advies hebben, is een groot voorrecht”. 

De Raad van Advies adviseert de leden en directie van Port of Zwolle directie gevraagd en ongevraagd over strategische vraagstukken en ontwikkelingen binnen het havenbedrijf. Ook hebben zij een adviserende rol als het gaat om ontwikkelingen, zoals energietransitie, verduurzaming, circulair ondernemen, digitalisering. 

“In de afgelopen jaren hebben we een raad van advies gehad met een brede kennis op het gebied van onder andere organisatieontwikkeling, havenontwikkeling, verduurzaming, energietransitie. De Raad van Advies heeft een onmisbare bijdrage geleverd aan de succesvolle groei van het havenbedrijf Port of Zwolle. Wij danken Koen Overtoom, Tineke Netelenbos en Bart Kuipers voor hun bevlogen inzet”, aldus Richard Korteland, voorzitter ALV Port of Zwolle. Het havenbedrijf is in gesprek met nieuwe leden voor de Raad van Advies.

Port of Zwolle

Port of Zwolle is de logistieke toegangspoort voor Regio Zwolle. Multimodaal verbonden met de zeehavens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en met uitstekende verbindingen richting Noord- en Oost-Nederland en Noord- en Noordoost Europa. Port of Zwolle is daarmee meer dan het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Meppel en Kampen. Het is een fysiek knooppunt waar water-, spoor- en wegen bij elkaar komen en waar de belangen behartigd worden van ondernemers, onderwijs en overheid in de Regio Zwolle. Met het oog op de energietransitie, meer vervoer over water en circulaire productieprocessen, ontwikkelt Port of Zwolle zich als logistieke hub voor circulaire bedrijvigheid; een haven van de toekomst. In de ontwikkeling van de Regio Zwolle naar één van de economische topregio’s van Nederland met oog voor brede welvaart is Port of Zwolle van essentieel belang.

Datum:

24 mei 2023

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief