'Werken aan Logistics Overijssel’ goedgekeurd door Provinciale Staten Overijssel
16 juni 2024

'Werken aan Logistics Overijssel’ goedgekeurd door Provinciale Staten OverijsselOp 29 mei 2024 is door Provinciale Staten van Overijssel het gezamenlijk plan ‘werken aan Logistics Overijssel’ goedgekeurd. Belangrijk voor Port of Zwolle, want het havenbedrijf werkt al jaren nauw samen met dit netwerkplatform. In het plan staan verschillende projecten en uitdagingen waar Logistics Overijssel zich de komende jaren op gaat richten. De thema’s zijn bereikbaarheid en ruimte, international business, duurzaamheid & circulaire economie, kennis, onderwijs en arbeidsmarkt.

Gedeputeerde Erwin Hoogland: “Zonder logistiek staat de wereld stil. Dat geldt ook voor Overijssel. We hebben in onze provincie iets om trots op te zijn: Logistics Overijssel | Adding – Connecting – Challenging. Een netwerkorganisatie waar ondernemers, overheid en onderwijs al meer dan 7 jaar samen werken aan logistiek. Deze manier van samenwerken is uniek in Nederland.”

De belangrijkste rol van Logistics Overijssel is het bij elkaar brengen van partners, om de logistiek te versterken. Maar ook om een bijdrage te leveren aan doelen op andere beleidsterreinen, zoals stikstofreductie, het verlagen van de CO2-emissie en het verder balanceren van de netcapaciteit. 

Meer weten over de plannen van Logistics Overijssel? Download het plan hieronder. 

Datum:

16 juni 2024

Auteur:

Fotograaf:

Deel via:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief